Featured

Optreden"the Op-Sound" bij de Afspanning op Hérel

afspanning 2017

Gasterij De Afspanning viert ‘echt Hèrels feestje’
WEST-BRABANTSE FEESTLOCATIE VIERT 25-JARIG JUBILEUM

HEERLE - Gasterij de Afspanning is al 25 jaar een begrip als dé feestlocatie van West-Brabant. In die jaren hebben gastheren Richard van Eekelen en Johan Elst de meest uiteenlopende partijen georganiseerd. Iets wat op zondag 17 december vast de revue zal passeren, want dan wordt het jubileum op grootse wijze gevierd.

Van uitgebreide buffetten en evenementen in de grote zaal, diners in het restaurantgedeelte boven, tot de wat intiemere feestjes in het ‘voorcafé’. Bruiloften, vergaderingen, themafeesten, muziekfestivals. In die jaren zijn ze zo ongeveer in alle soorten en maten georganiseerd. Maar niet alleen het feestzalencomplex aan de Herelstraat 97 in Heerle is het toneel van allerlei evenementen en festiviteiten. Zo verzorgt Gasterij De Afspanning al 25 jaar feesten op locatie met een uitgebreide cateringservice.

Gastvrijheid
Van Eekelen en Elst begonnen in dorpshuis De Schalm in Heerle hun gezamenlijke carrière in de horeca. ,,Al snel ontstond bij ons de wens om een feestzaal in het dorp te openen,” aldus Van Eekelen. Schuin tegenover de kerk, op de hoek van de Torenbaan en de Herelsestraat, verrees in 1992 De Afspanning. Zo genoemd, omdat vroeger op dezelfde plek een stalhouderij stond, waar men na een lange reis kon ontspannen en de trekdieren kon laten stallen. De paarden staan er al lang niet meer, maar de behoefte om zich onder te dompelen in gastvrijheid kent in de Gasterij dus een moderne traditie. Al 25 jaar dus.

Herinneringen
In die jaren klonken diverse muziekstijlen door de feestruimtes, is het menu meermalen veranderd naar de smaak van de tijd en waren ook extreme uitersten in outfits voor het personeel te bemerken. Zo werden vaak genoeg ‘kapiteins’, ‘scheidsrechters’ en ‘bowlingkampioenen’ herkend.
Hier begonnen talrijke bruiden en bruidegoms hun trouwfeest met een openingsdans, is er geproost op een voorspoedig leven en zijn op muziekfeesten veel ‘eerste zoenen’ uitgedeeld. Elst: ,,Kortom: genoeg herinneringen. Die weer opgerakeld mogen worden op zondag 17 december. Het zal een echt ‘Hèrels feestje’ worden.” Iedereen is van harte welkom om onder het genot van iets lekkers te eten en te drinken kunt u genieten van diverse optredens van artiesten van Hèrelse bodem: de bands Shady, The Op-Sound, zangeres Margot Roeken, zanger Corné van Meer en dj Ruben Koevoet. Het feest begint om 15.00 uur en zal tot ongeveer 20.00 uur duren.